06 57794998

Altijd wat te doen

de bosrand is een uitstekende uitvalsbasis

De huisjes liggen aan de rand van het grootste natuurgebied van Nederland in de provincie Gelderland, op 5 min fietsen van het Hulshorsterzand – Weet u dat dit het grootste stuifzandgebied van Europa is? Hier leeft het zand nog! En vlakbij het Veluwemeer, één van de randmeren die zijn ontstaan na het inpolderen van het IJsselmeer. Hulshorst behoort tot de gemeente Nunspeet, een gezellig Veluws dorp met een behoorlijke diversiteit aan winkels. De vakantiewoningen liggen zo’n 3-4 km buiten het dorp Nunspeet.

wandelen en fietsen

De Veluwe is de ideale omgeving voor wandeltochten door de natuur vol rust en ruimte. Voor de liefhebbers van uitgezette tochten liggen er een paar wandelkaarten in de huisjes, struinroutes (FALK) en Ommetjes (VVV). En wat vooral ook prettig is: u hoeft niet eerst in de auto want u bent al in het bos. Ook is de Veluwe bij uitstek geschikt om fietstochten te maken. Erg handig is het knooppuntennetwerk van de ANWB. Door middel van knooppunten kun je je eigen fietsroute samenstellen. www.fietsknooppunten.nl. Onderweg vind je borden en bewegwijzering, dus heb je nog energie over of wil je je tochtje juist inkorten dan is dat geen probleem! Er is een knooppunt, op een paar honderd meter van de huisjes. Uw tocht begint dus ‚thuis’.

wild zien, wildsporen volgen

Zwijnen, herten, vossen, ze lopen vrij rond op de Veluwe, leuk om eens te zien maar meestal is het puur toeval. Zeker overdag. Er zijn wel plekken waar de kans groter is om oog in oog met een hert of zwijn te staan. Staatbosbeheer in Nunspeet weet er meer van. In bepaalde seizoenen (burlen van de herten!) zijn er wandelingen met de boswachter.

uitstapjes en bezienswaardigheden

Onze gasten komen meestal voor de natuur, de bossen en heidevelden, maar ook de Randmeren voor een dagje strand, surfen of luieren zijn geliefd. Daarnaast kunt u kiezen uit talloze recreatieve bestemmingen. Hieronder alvast een selectie uit het veelzijdige aanbod. In Nunspeet vindt u het bezoekerscentrum van Staatsbosbeheer en de schitterend aangelegde Kijktuinen. Op donderdag is er een weekmarkt. In Elspeet keert elke dag de schaapskudde terug van de uitgestrekte heidevelden. www.schaapskudde-nunspeet.nl. Elburg is een gezellige historische zuiderzeestad met o.a. palingrokerijen aan de haven. Ook zijn hier de A. Vogel tuinen waar je tussen honderden geneeskrachtige planten kunt lopen. Je kunt hier kennis maken met verschillende biologische fruit- en groentesoorten, maar ook leren hoe je je eigen kruidentuintje kunt aanleggen. www.avogel.nl. Het Dolfinarium in Harderwijk met elk uur een zeedierenshow. www.dolfinarium.nl. Sauna De Zwaluwenhoeve in Hierden en in Lelystad Ballorig en Bataviastad voor een regenachtige dag

Verder zijn de plaatsen Hattum (Bakkerijmuseum), Zwolle (Ecodrome), Apeldoorn (met Apenheul, paleis Het Loo), Emst (kaarsenmakerij, forellenkwekerij), Amersfoort (dierentuin), Nationaal Park de Hoge Veluwe (Museonder en Kröller Müller) leuke bestemmingen.